torsdag den 18. januar 2018

CybErling

CybErling, Erling Nielsen fra Reersø

Jeg mødte første gang Erling Nielsen, fra Reersø Vestsjælland, via internettet. Det var omkring 1998, hvor Erling gerne ville høre lidt om min hjemmeside Net Navigte, Navigate.dk. Resultatet blev at jeg senere kom med som gæstetaler i hans VoiceCafe møde. Oplevelsen med det og generelt grundet den kontakt vi havde haft, gjorde at jeg blev interesseret i mere kontakt. Ud af det fandt jeg, som jeg husker det:

Erling Nielsen havde arbejdet i mange år i Japan med salg. Da Erling og hans samlever Birte Christoffersen følte det var tid at tænke på et godt sted at bo som pensionister, så valgte de Reersø, stedet med de haleøse katte. Her faldt de godt til. Var aktive i stort set alle byens sociale arbejde og generelt. Erling både spillede og sang i det regelmæssige sing-along Alsang. Måske var han selv personen som startede det. Til deres Alsang havde Erling meget materiale på nettet, bl.a. en stor sangarkiv. Men nu var Erling jo sælger, så han blev også sælger i Danmark af et webinar produkt fra et firma i New Zealand, optecs.net. VoiceCafe, et produkt i flere varianter. I forbindelse med dette arbejde kaldte Erling sig selv ved øgenavnet 'CybErling' - Eller måske var det et uformelt firmanavn. CybErling solgte produktet ved at demonstrere det. Det blev også hurtig til at han fik det i brug til det sociale arbejde i Reersø, som produkt ejeren havde givet ham lov til. Jeg tror det blev her, at jeg præsenterede hjemmesiden Net Navigate. Hveranden gang de havde komsammen, så var det fysisk samling med Alsang og hveranden gang så var det via VoiceCafe, hvor nogle af deltagerne dog også var fysisk samlet. Det var hvad jeg kendte til, men der var sandsynligvis mange andre aktiviteter også, som Erling og Birte var lige så aktiv i.

fællesmålet - at sætte lokalområdet på verdenskortet og at knytte bånd i lokalområdet

Nu kom vi så også, i 2003, til at eksperimentere med e-møder i aovnet.dk, Antenneforeningen Ølstykke Vest. Det blev hurtigt til at vi kom i et tæt samarbejde med Reersø og CybErling. Hvor Erling og jeg hveranden gang var Vært/Facilitator og vi havde hver travlt med at finde interessante emner/gæstetaler. Mens vi havde det, så havde vi et meget tæt samarbejde - men alt sammen over nettet. Jeg havde fortsat aldrig set Birte og Erling fysisk, ikke andet end via VoiceCafe.

Som en edb-nørd så havde jeg dog besøgt dem et par gange via Google Maps.

For nogle år siden fik min søster Conny og Jens et sommerhus ved Stillinge Strand. Jens er opvokset i det område og har meget at vise dernede. Han kørte en dag os alle rundt på en tur i nærområdet og vi endte på Reersø Havn. - Jeg vendte mig rundt, væk fra havnen og pegede, derovre bor de, og gik nærmere. Næsten samtidig var Erling på vej ud af døren og gik hen mod deres bil. Nu var vi tæt sammen og jeg sagde: Erling, jeg skylder dig noget, en krammer - og vi hilste på hinanden. Birte kom ovre fra kiosken - vi fik også hilst. - Jeg nævnte for Erling, at vi nok også lige skulle forbi pottemageren, Strandvejen 76. Erling sagde, så må du altså også give henne et kram fra mig. Det blev så udført også. Jeg tror hun var lidt mindre forstående. - men det ...

Næste gang Ellen og jeg var på disse kanter (Overnattede på Møllevej 12. sept. 2017), så var der ingen hjemme til endnu en krammer og alle andre aktiviteter på Reersø Havn var lukket ned for den kommende vinter.

NB: optecs.net og webinar produktet VoiceCafe findes ikke længere.
NB: Net Navigte Navigate.dk er også lukket ned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar