tirsdag den 30. januar 2018

I gang med Zoom

Det er en god idé at du registrerer dig hos Zoom i god tid inden vi skal til at test-mødes i Zoom. Zoom opfordrer også til at man test-lærer ved at logge ind i nogle af deres test konferencer: Weekly Training Webinars.

Første gang du slår op på Zoom, så skal du registreres som bruger og der skal lægges en lille app/programkode på din enhed. Ved registreringen kan du vælge at oplyse din mail adresse, som bruger, og at lægge et password som login kodeordet, som du vælger, for dit fremtidige Zoom login. Med et lille x kan du vælge at du fremover ønsker fra starten at være logget ind, når du slår op på Zoom.

Ved registreringen kan du også vælge en alternativ login løsning, at kæde dit Zoom login sammen med dit login på Google eller Facebook. Her vil du så havne i at skulle godkende de felter som Zoom gerne må kigge ind i hos enten Google eller Facebook. - Jeg foreslår det mest simple, som er at have et separat login for Zoom. For sikkerheden, så er det også bedst at holde ting separat.


En vej ind er

Klik ind til møde her

Det er samme vej ind fremover for en brugerforbindelse til mit 'møderum'


I forbindelse med registreringen får du også tildelt et Personal Meeting ID, eller kan let få det. Den kan bruges når du selv indkalder til (et planlagt) møde i dit ”møderum”. Personal Meeting ID består af en række cifre fx 111 222 3333. En vej til at bruge det er at slå op på Zoom og dernæst vælge, hvor man vil hen.

Dit Personal Meeting ID kan også laves om til et Personal Meeting web-adresse. Exempel: http://zoom.us/j/1112223333 – Det er en sådan link jeg henviser til, ovenfor, bag ordene "Klik ind til møde her".

Du kan finde vejledning i Zoom Help Center Getting Started, men jeg vil næsten opfordre dig til blot at prøve i stedet. Fordi man kan let drukne i vejledninger og dermed havne i hjørner, man ikke lige forstår. Som drenge siger, hvorfor læse manualen :)


Tilmeld dig til invitation via mail

Ud fra tilmeldinger opbygger jeg en e-mail distributionsliste til E-møde indkaldelser. Ønsker du at deltage i disse E-møder, da send mig en mail med titlen "Vedr. Zoom E-møder" hvor du i tekstfeltet informerer: "Jeg er indforstået med at modtage E-møde-indkaldelser via mail". Dermed har jeg også loven på min side, når jeg sender invitationer ud via mail. Og du kan altid bede om at blive slettet fra maillisten igen.

Har du gjort disse to ting, 1) Registreret dig som bruger hos Zoom, 2) Sendt mig mailen med tilladelse - så er du klar til evt. at deltage i e-møder via Zoom.

Driller det, så sig til. Jeg hjælper dig gerne i gang.

Jeg sad lige og kiggede - man kan også vælge at vise et møde live-stream på Facebook. Måske skal det prøves en gang. Men der vil være en del som så lige skal afklares forinden, fx hvor åbent eller lukket skal mødet være osv. Så det bliver ikke lige det vi gør også, som det første. Og vi kan "recorde" mødet ned i en fil, fx på min D:-drev, til senere brug, hvis vi vil. Men fra starten vil vi fokusere på at få alle med, i e-mødets live kommunikation, så godt vi kan. Her tror jeg at vi skal starte med åbent adgang, men hvor vi kan se, hvem deltagerne er og vi kan lukke for vedkommende, hvis vi oplever problemer.


mvh / HermanSådan afinstalleres Zoom igen

Skulle du, af en eller anden årsag, ønske at blive af med programkoden, eller app'en, som du fik på din enhed ved registrering hos Zoom, så kan du let afinstallere det igen. Du gør det på samme måde som du afinstallerer alle andre programkode-moduler på din enhed. I tilfældet her hedder modulet Zoom.

For Microsoft Windows styresystemet, før Windows 10, så vælger du: Kontrolpanel → Alle Elementer i Kontrolpanel → Programmer og funktioner. Her finder du modulet Zoom - klikker på det og vælger Afinstaller.

Samme vej findes fortsat for Windows 10, men Microsoft har også lagt et par andre veje: Kontrolpanel → Juster indstillinger for computer → Programmer → Programmer og funktioner → Fjern eller rediger et program. Her finder du modulet Zoom - klikker på det og vælger Afinstaller.

Og den nye vej med Windows 10: Klik på Windows-tasten → Indstillinger → vælg Apps → her under Apps og funktioner, vælg Zoom - her klik på Afinstaller.

På en Android smartphone vælg Indstillinger → vælg Apps → klik på Zoom. Klik på Gennemtving Stop og Klik på Afinstaller.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar