lørdag den 13. januar 2018

Velkommen

Velkommen til min helt egen nye private blog herans.dk.

Jeg, Herman, har KOL med svingende helbred, især svingende om vinteren. Jeg har valgt at udskifte formandsposten i Antenneforeningen Ølstykke Vest med næstformandsposten og har afleveret webmaster posten på aovnet.dk. Jeg tror at det giver mig flere frie ressourcer til at pleje mit helbred og til fx. at markedsføre de aktiviteter vi har i Lungeforeningen Egedal Lokalafdeling - dels med indlæg, om disse lokale aktiviteter, på den fælles hjemmeside lunge.dk og dels med indlæg på Facebook (eksempel) og at pleje, at få foreningstilbuddene omtalt i pressen.

e-møder
Noget jeg har savnet lidt, er e-møder/webinarer, som vi havde om vinteren i tre år, for ca 15 år siden, da jeg også startede som webmaster for aovnet.dk. Der kunne måske blive tid til lidt af det igen.

Jeg tænker her på møder med en fast struktur, hvor der er en vært, en gæstetaler og alle øvrige deltagere. Hver møde har et emne, som gæstetaleren fremlægger og gennemgår. Værten sikrer gode emner, vejleder, byder velkommen (helst også enkeltvis), præsenterer gæstetaleren og emnet for mødet. Typisk afsluttes med spørgsmål og svar - og social samvær, så godt som det nu kan være over nettet. Er det seriøse emner så skrives der også referat. Målet med disse e-møder er også at komme til at kende hinanden lidt bedre. E-møderne skal også gerne blive en ekstra kilde til at få mere mod på livet, vore lungeproblemer til trods.

telemedicin
Via Lungeforeningen er jeg også involveret lidt i et projekt kaldet telemedicin, som på sigt skal hjælpe patienter til en langt bedre helbredsovervågning og styring af medicin. Her ønskes, allerede i opløbet, at fange en helbredsændring, til det værre. Fx at fange og gribe ind overfor en begyndende lungebetændelse - før den kommer til at skabe en vedvarende forværring i helbredet.

Det kan gå hurtigt, den forkerte vej. Et familiemedlem, noget yngre end jeg, kom på hospitalet i julen grundet lungebetændelse. - Kom ind på hospitalet igen ved nytårstid, igen grundet lungebetændelse. - Få dage efter var han død. Blev begravet den 10. januar.

mvh / Herman


herans.dk
Herman Ransborg herman@ransborg.dk 
+45 47177877 mobil: +45 30955999 
IP-tlf. / SIP VoIP 47177877@fonet.dk 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar