torsdag den 1. februar 2018

At øve sig på Zoom

I aftes valgte jeg at deltage i et seminar Zoom | Live Training → Zoom Advanced User Training hvor jeg tilmeldte mig allerede i forgårs. I kursuet går man lidt længere ned i de funktioner, der findes i Zoom, end blot det basale. Evt. via linket, se en oversigt over den slags kurser, som man kan tilmelde sig, efter man har registreret sig som bruger af Zoom.

Efter kurset fik jeg tilsendt en mail med link til optagelsen af kurset, jeg deltog i. Jeg tror godt, at jeg må linke til det. Zoom | Advanced Meetings Workshop (recording).

Specielt i hans recording er det tydeligt hvordan instruktøren styres igennem kurset. Til højre på skærmen har han teksten, som han stort set skal læse op. Midt på skærmen har vi en oversigt der viser, hvad vi skal igennem. Det vi andre ser under mødet. Der er vidst meget mere at lære, om mulighederne i Zoom, ved at følge disse trænings events.

Du finder disse kurser under Zoom Training → Weekly Training Webinars.

Skulle jeg pege på en mangel ved kurset så må det være, at der ikke hver gang nævnes, hvornår vi er ovre i noget der fordrer $ abonnement. Det vil jo så nok vise sig, hver gang, hvis man selv er ved at sætte funktionen op. - Men det nævnes kun af og til under præsentationen. - Når man sætter op, så viser behovet for abonnement sig ved at man enten skal indtaste kreditkort info eller opsætte betaling via PayPal.

Enkelte eksempler, man kommer ind på. Hosten for et møde kan ved et (ur) symbol se om de forskellige deltagere er lidt fraværende, ved fx at multitaske ud i andre gøremål. Man kan ikke se, hvad der laves, men Host kan se at vedkommende multitasker. Er der mange der gør det, under et møde, så skal der nok lige til at ske et eller andet, for at samle tropperne igen. Deltagerne kan sende mange symbol informationer tilbage til Host, fx ja, nej, lidt langsommere, lidt hurtigere, tomlen-op ... - Det er også muligt at lave direkte afstemninger (Polling and Question/Answer dialog box with live or text answers) og det er muligt at splitte op i forskellige arbejdsgrupper. Men disse funktioner kræver vidst abonnement. - Jeg tror fortsat, at vi kan nøjes med det der er gratis.

Når nu så mange kan være på samtidig med video fra sig selv, så er det smart at der er automatik. Det går bl.a. ud på at den der taler får et større billede vist automatisk, end billedet af de andre.


mvh / Herman

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar