onsdag den 11. december 2019

Blev snydt til betalingsabonnement

Jeg blev hos TuneIn Radio snydt ind i et betalingsabonnement (Premium).

I mange år har jeg kendt til og også af og til brugt TuneIn på internettet, tidligere mest med webopslag fra Windows computeren.

Men det blev for to år siden til mere, da vi fik vores nye bil, som har en informationsskærm. Her kunne jeg udbygge med Android Auto ved at installere det på min Samsung smartphone. Android Auto kommer så op på bilens skærm, når jeg tilkobler telefonen via et USB-stik i bilen. Her blev TuneIn appen en mulig løsning til IP-radio. TuneIn er jo en gammel kending, som jeg derfor valgte.

For ca 10 år siden legede jeg lidt med TuneIn. Ved at registrere sig som bruger kan man få flere funktioner, som fx en Favorits oversigt. Man kan lave sig en officiel åbningsside, man kan forsyne åbningssiden med et billede og få ansigtet med også, som ved Facebook, og man kan gøre adgang til dette offentligt. Samlet kan det let blive til en mini TuneIn og man kan se hvem der ellers bruger det. - For at nå hertil er jeg fuldt registreret som bruger hos TuneIn.

Når man slår op hos TuneIn, uden at have tegnet abonnement, så får man af og til tilbuddet at få et TuneIn Premium abonnement, i stedet for at køre videre med TuneIn Free. Ofte lyder tilbuddet som: Du kan få en uge med gratis Premium abonnement og derefter betale forud en gang om måneden. – Du kan også vælge en gratis Premium abonnement, på en måned - og derefter betale forud pr. år. Premium dækker lidt mere end Free – men løsningerne er næsten ens, ud over at med Free får man en del mere reklamer. Men jeg synes det med reklamer, gør TuneIn faktisk lidt skånsom, man sidder ikke og venter et helt kvarter for at kunne komme videre.

Ud over at tilbyde Premium, så plejer TuneIn også at informere ”Du kan altså også blot fortsætte med TuneIn Free”. – Normalt skal man aktivt vælge, for at bestille Premium.

Den 6. december sad jeg på kontoret, med min smartphone – ville med TuneIn prøve at finde noget bedre julemusik, end det jeg ellers havde haft fat i. Det skulle bruges til en julefrokost. Jeg bemærkede ikke at der var en lille forskel på siden. Jeg kunne vælge Premium, den ene eller den anden, men Free var ikke omtalt. Når jeg klikkede videre så fik jeg det abonnement som vælgeren stod på ( abonnementsprisen på 829,00 Kr. om året ). Jeg ved ikke hvordan jeg lige opdagede, at noget var galt, men jeg gik i gang med at lede rundt på TuneIn. Jeg fandt ingen steder hvor jeg kunne opsige abonnementet og ingen henvisning til, hvor jeg kunne finde noget. Dog et sted fandt jeg en TuneIn mailadresse, som man kunne stille spørgsmål til.

Mens jeg bladrede rundt i TuneIn så fik jeg en mail fra Google Play, hvor de takkede for tilmeldingen af TuneIn Premium.

Med min tidligere køb af apps hos Google Play og med min tidligere tilmelding som bruger hos TuneIn, så gætter jeg at de har alt nødvendig information til at fakturere mig fremover for dette Premium abonnement – og kan bare trække beløbet.

Men der var heldigvis også i mailen fra Google et par links, så jeg fandt en vej til at afbestille igen.

Jeg fik en mail mere fra Google Play, som henviste til min TuneIn Premium abonnement, hvor de 5. januar ville fakturere mig kr. 00,00 for abonnementet. Teksten var uklart. Jeg kunne ikke tydeligt se at jeg nu, med sikkerhed, havde afbestilt abonnementet.

Til den før omtalte mail adresse hos TuneIn bad jeg dem om at slette hele min registrering som bruger hos TuneIn. Det blev til flere mails frem og tilbage. Men tonen var yderst høfligt. Min registrering som bruger hos TuneIn er nu slettet helt og jeg tror ikke jeg får regningen for et års TuneIn Premium den 5. januar 2020.

I stedet fandt jeg appen myTuner Radio Danmark – Netradio.

Android Auto er en løsning fra Google. I Android Auto, som en løsning for radio, kunne jeg tydelig på Google Play, vælge TuneIn, efter at appen var installeret på mobilen, men samme mulighed var ikke tydelig vist for myTuner Radio Danmark. Dog ved forskellige krumspring, med Android Auto, lykkedes det mig faktisk, efter den var installeret på mobilen, at få myTuner Radio Danmark med på Android Auto.

Så kommer spørgsmålet, skal jeg gå med til at få Equalizeren gratis og andet tilbud fra myTuner Radio Danmark.

Efter lidt test - myTuner Radio Danmark er af og til fyldt med pop-op reklamer som kommer frem når jeg bladrer rundt. Jeg har dog ikke mødt disse reklamer når jeg åbner MyTuner via Android Auto. Men måske skal jeg til at finde noget andet.

mvh / Herman

Billeder
Om TuneIn Radio

TuneIn dækker sandsynligvis tidens bedste IP-Radio-samling på internettet til at guide os brugere frem til hvad musik og oplæsning vi søger. Men der findes også konkurrerende løsninger på nettet og hvem har egentlig brug for så meget radio.

TuneIn har over 75 millioner brugere hver måned. Virksomheden blev oprettet i 2002. TuneIn hjemmesiden og apps dækker 22 sprog. - TuneIn linker til over 100.000 IP-radiostationer, samt linker til 40 millioner podcasts streamere og linker til ca. 5,7 millioner andre on-demand lydafspilninger.

Se mere på Wikipedia TuneIn
Og på TuneIn - End User License Agreement and Terms of Service

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar