Formål - Mål

herans.dk

Formålet med herans.dk er at eksperimentere med kommunikation over internettet og at gøre det vi finder frem til, til glæde for mange.

1) Et mål er at finde en god intuitiv løsning til e-møder og jo da helst gratis. – Og at komme i gang med at bruge det til noget fornuftigt.

2) Men jeg ønsker også at jeg og vi øver kommunikation generelt. – Og så er herans.dk også mit nye private hjemmeside-legeområde.


Du vil også på siderne her falde over en del nostalgiske tanker om ”den gang og tidligere” – men helst skal herans.dk ellers være afbalanceret så meget med nuet, at stedet også er interessant at besøge for de fleste.


Efter vi, ud fra herans.dk, har leget lidt med gruppemøder over internettet og når det ser ud til at køre godt, 3) så bliver næste større mål formelt at oprette en ny aktivitet, Video-konferencer, på lunge.dk, under Lungeforeningen Egedal Lokalafdeling. Her vil vi lægge en seriøs møderække på lunge.dk – og måske også fortsætte på herans.dk med bl.a. at teste og lege videre med gruppemøde-værktøjet, 4) så alle vi, der leger med, bliver mere dus med det – og bliver mere professionelle til at fremlægge. Hver af os kan så høste glæden ved at vi magter værktøjet og kan bruge det i anden sammenhæng også. Fx Sundhedsstyrelsen har som mål, i 2019, at tilbyde Telemedicinsk behandling af KOL patienter i samtlige syngehusregioner i Danmark. Er man dus med at deltage i Video-konferencer over nettet, så er man også nærmere at kunne håndtere sin deltagelse i Telemedicin. 5) Det endelige mål er at vi bliver flere der kan rollen at være vært og vejleder i Video-konference.

For mig bygger dette med Video-konferencer på et minde jeg har, fra for 15 år siden, hvor vi opnåede en herlig mødeaktivitet over nettet. Jeg forestiller mig at vi kan opnå noget lignende i lungeforenings-regi og at det vil være godt for foreningen. Bl.a. fordi vi med Video-konferencer kan nå længere ud med løsningen, end når man skal møde op fysisk.

Derfor håber jeg at der er opbakning til at vi kommer i gang med Video-konferencer. At vi fra starten af kan komme op på 10 - 15 stykker. Bliver vi det så skal vi også nok blive hørt, så vi bliver mange.

Andre ønsker om mål og formål kan tilkomme senere.

Se også under etikette Velkommen.E-møder, webinarer, Video-konferencer, NetMeeting, NetConference, Cybercafe samme sag

Planen er at sektionen her kommer til at indeholde henvisninger til løsninger vi arbejder med eller har godkendt.

Løsninger vi tidligere har tumlet med: Webinarløsningen hos VoiceCafe.com, PalTalk.com, GoToMeeting.com‎, Google Hangouts og værktøjet PBS Studio til at sende indlæg på YouTube, evt. live. Og, der var flere, men jeg husker dem ikke alle lige her og nu.

I møderne over VoiceCafe.com var det inspirerende at arbejde sammen med CybErling, Erling Nielsen fra Reersø. Og i antenneforeningen startede vi ud med Arbejdsgruppe Internet

VoiceCafe.com findes ikke længere. Det var ellers den der var mest seriøs at bruge for ca 15 år siden – og man kunne være med i hastigheder ned til 64 kbps/sec. PalTalk var for mange mere useriøs, for de ca 15 år siden, men den er der stadig og har udviklet sig - har ca 4 millioner brugere. GoToMeeting.com‎ har vi prøvet for ca 2 år siden. Den var gratis, men er det ikke længere. GoToMeeting.com‎ er ellers et seriøst bud på en løsning.

Jeg ser at bl.a. Teknologisk Institut i Taastrup afholder gratis webinarer.

navnet HeRans, hvor kommer det mon fra?

For mig kom det frem ved lidt leg med ord. HeRans er en sammentrækning af Herman og Ransborg. Her står ordet Herman lidt bag ved Ransborg. HeRans. Sammen med andre flyvske tanker, fik jeg vurderet at det da vidst kunne være brugbart.